Boka biljett till Kattmas föreställningar genom att ringa 070-6336704 eller klicka på ”Boka” här nedan.

Skriv in namn, telefonnummer, antal biljetter och ev rullstolar på det datum ni vill gå. Biljetterna kostar 100 kr, studerande/pensionärer 60 kr och betalas i dörren när ni kommer till föreställningen. Vi tar tyvärr inte kort, endast kontanter.

BOKA

I korsvägen

”I Korsvägen”  är en pjäs som har tillkommit i ett unikt samarbete mellan forskaren Helena Kåks och dramatikern Hans Sjöberg. Tillsammans har de skapat historien om ungdomarna  Emma & Rikard, som möts en sen kväll på en busshållplats någonstans i Dalarna.

”I Korsvägen” är ett spännande möte mellan forskning och teater. Helena Kåks har följt ett antal ungdomar i  Dalarna under tio år. En forskning som ska utmynna i en doktorsavhandling. Idén att även använda Helenas forskning, som underlag för en teaterpjäs, kom under möten mellan Hans & Helena och man har under en längre tid arbetat ihop med manus.
     
”I Korsvägen” är historien om Emma & Rikard, som möts en sen kväll, på en busshållplats någonstans i Dalarna. Har sista bussen gått? De har varit på en fest. De känner till varandra, men är inte närmare bekanta. Ett samtal tar form där de lär känna varandra och där vi får lära känna dem. Två unga människor idag, som just är på väg att ta klivet in i vuxenvärlden. Deras drömmar, rädslor, hopp och förtvivlan.

”I Korsvägen” är Teater Kattmas – den nya fria professionella teatern i Dalarna – första helt egna produktion. Föreställningen är lättflyttad, kan spelas i de flesta lokaler och kräver ingen särskild teknik. Målgruppen är ungdomar från 15 år och vuxna som har varit unga. Till föreställningen kommer ett lärarmaterial tas fram av dramapedagog för uppföljning och efterarbete.

Kostnad för en föreställning är 6000 kr + resa. En andra föreställning samma dag och på samma scen kostar 5000 kr.

Föreställningen hade premiär 22/4 2006

Manus: Helena Kåks & Hans Sjöberg
Regi: Hans Sjöberg
I rollerna: Caroline Rendahl & Bengt Erlandsson
Producent: Mona Pettersson.

Produktionen genomförs med ekonomiskt stöd från Sparbanksstiftelsen Dalarna
och i samarbete med ABF Dalarna.

Bokning: Mona Pettersson, 073/559 61 95