Boka biljett till "Fröken Julia i rullstol" genom att ringa 070-6336704 eller klicka på ”Boka” här nedan.

Skriv in namn, telefonnummer, antal biljetter och ev rullstolar på det datum ni vill gå. Biljetterna kostar 100 kr, studerande/pensionärer 60 kr och betalas i dörren när ni kommer till föreställningen. Vi tar tyvärr inte kort, endast kontanter.

BOKA

Här kan du se Teater Kattmas ”Fröken Julia i rullstol” – filmversionen. Manus & regi: Hans Sjöberg, Filmfotograf och redigering: Love Lidén. Som Julia & Romana ser vi Evelina Charlie Larsson och Emelie Ekendahl.

Det är berättelsernas berättelse. Det är i den yttersta tiden, Allting är på liv och död. När det slutar så är allting slut. Eller kanske blir det till en ny början? Vem vet? Men jag vet vad jag hoppas. Ett lyckligt slut. Det är det enda som verkligen betyder någonting. Världen behöver ett lyckligt slut. Ja. Det är dags för hjältarna att kliva fram.

Teater Kattma är en teater som arbetar för vidgat deltagande, delaktighet, tillgänglighet, nya möten och med det långsiktiga målet att vara med och bidra till skapandet av ett samhälle som är för alla – på riktigt. Teater Kattmas arbete med en inkluderande och integrerad teater fick tidigt namnet ”Romeo i rullstol”, inspirerat av Shakespeares odödliga mästerverk. Och det har länge funnits en stark idé om att skapa en föreställning med inspiration av detta klassiska verk, Nu gör vi det. Välkomna till ”Fröken Julia i rullstol”. Manus & regi av Teater Kattmas grundrare och konstnärliga ledare Hans Sjöberg. Hans är professionell regissör och dramatiker sedan 35 år. Han har gjort många produktioner för teater, tv, radio och varit Teaterchef för en länsteater. Sedan ett antal år är Hans Sjöberg rullstolsburen efter att ha fått diagnosen MS.

Föreställningen är skapad med inspiration av två klassiska verk: August Strindbergs ”Fröken Julie” (1888) och William Shakespeares ”Romeo & Julia” från slutet av 1590-talet. De båda pjäserna har likheter. De handlar om gränslös passion och kärlek – trots allt. Trots en fördömande och fördomsfull omgivning. Vår pjäs utspelas i en krigshärjad värld, i den yttersta tiden och kommer inte bara att handla om samhällsklass, ursprung eller vilken familj man tillhör, utan även om vilken ev funktionsvariation man har. Och vårt kärlekspar heter Julia och Romana. Och i rollerna får vi möta två av Teater Kattmas yngre kvinnliga skådespelare – Evelina Charlie Larsson och Emelie Ekendahl.

Båda de klassiska verken slutar med döden. Hur det här slutar? Kom och se. Om ni bara ska se en teaterföreställning så är det nog den här.

Medverkande

Manus & regi - Hans Sjöberg.
Skådespelare – Evelina Charlie Larsson, Emelie Ekendahl, Inger Jonsson-Fredriksson, Hans Sjöberg, Ylva Fredriksson, Viktor Lysell, Astrid Steen, Kristina Kindberg och Andreas Hane.
Ljus & ljud – Tobias Bergdahl.
Foto och trycksaker Ann-Marie Fogelberg. Affischfoto även Anna Rehnberg.
Filmfotograf, redigering och webansvarig - Love Lidén.
Scenarbetare – Anders Olofsson.
Administration och värdinna - Britt-Marie Skogh-Dave.
Produktion – Teater Kattma.

Föreställningar, Hultbergssalen, Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12, Göteborg:

Lördag 12/10 18:00 Urpremiär
Lördag 19/10 18:00
Söndag 20/10 18:00
Fredag 1/11 18:00
Söndag 3/11 18:00
Lördag 16/11 18:00
Söndag 17/11 18:00
Lördag 30/11 18:00
Söndag 1/12 18:00
Lördag 14/12 18:00
Söndag 15/12 18:00

Boka biljetter till ovan föreställningar här på www.teaterkattma.se

Klicka bara på ”boka” här till vänster och välj vilken föreställning ni vill gå på. Eller ring 070/6336704 eller så maila teaterkattma@telia.com. Biljetterna kostar 100 kr ordinarie pris, 60 kr för studerande och pensionärer. Medlemmar i DHR, Unga Rörelsehindrade och anslutna till GIL har fri entré. Även assistenter går gratis. Vi kommer även att spela på Brewhouse, Kulturhuset Kåken, abonnerade föreställningar och på turné i regionen.

”Fröken Julia i rullstol” ingår i det kulturstrategiska utvecklingsarbete 2017-19, som Teater Kattma har stöd från VG regionens kulturnämnd för. Projektet genomförs i samarbete och med stöd av VG regionens kulturnämnd, Göteborg stad, DHRG, Unga Rörelsehindrade, ABF, GIL och Wilhelm & Martina Lundgrens understödsfond.

Biljetter och mer info på 070-6336704, teaterkattma@telia.com eller www.teaterkattma.se.

Hjärtligt välkomna!

loggor

loggor